10-21 (10-19) SE AVVIKENDE TIDER
menu

Nye Stovner bibliotek - det sosiale bibliotek

fb_ 1200x1200

Fredag 12. januar åpner det det nye biblioteket i plan 3 på Stovner senteret, som definitivt er et av Oslos flotteste og noen ganske annet en hva du forventer av et tradisjonelt bibliotek.

Det nye biblioteket er på 1160 kvadratmeter og er sterkt inspirert av skogen og med et stort fokus på gjenbruk. Her kan man finne møbler fra bedehus som har blitt pusset opp, lastebilpansere som er omgjort til skrivebord og små «hytter» som er laget av tvinnet tre. Vi har også en ny og stor scene med lydanlegg som vi skal bruke til barneteater, bokbad og debatter fremover. I tillegg vil det være ukentlige verkstedstilbud hvor man kan bygge LEGO, 3D-printe figurer, male, tegne og sy! Det vil være mange muligheter til å skape noe fint i det nye biblioteket vårt. 

GDD-7

Biblioteket er sterkt inspirert av skogen med blant annet kvistboliger som ser ut som de er hentet rett fra «Til Huttetuenes Land».
 

GDDYXY

En eventyrlig forandring blant hyllene, forteller Eli Follerås til Dagsavisen.

– Mye av den nye strategien i biblioteksatsinga, handler om at mennesker skal i fokus. Vi skal selvfølgelig ha bøker, men møter mellom mennesker er det viktigste for oss. På Stovner har vi sett et stort behov for uformelle møtesteder, sier Follerås. Det skal være et sted der folk kan være, skape, dele og oppleve noe, og ikke bare komme for å konsumere litteratur.

Les hele artikkel  HER

Biblioteket er designet av firmaet Artisan Tech , som også sto bak suksessen Tøyen biblo - ungdomsbiblioteket på Tøyen for de mellom 10 - 15 år. Arktitekt Aat Vos er hjernen bak arkitekturen og har vunnet mange priser i Nederland for sine design av bibliotekene der, mens Deichmanske bibliotek har utviklet konseptet bak det nye biblioteket med fokus på sosiale interaksjoner mellom mennesker i alle aldersgrupper og som et sterkt natur-inspirert bibliotek for fremtiden.

GDDYX

 

Meråpent bibliotek 

Biblioteket vil være betjent av de ansatte mellom kl.10.00 og 19.00 (16.00), men hvis du skaffer deg meråpent-tilgang på bibliotekkortet ditt, får du lov til å låse deg inn i på biblioteket mellom 0700 og 2300. Meråpent bibliotek er et tilbud som har vært en stor suksess på bibliotek på Majorstuen, Tøyen, Bjerke og flere. 
 
12. januar var det åpningsfest. Les mer  HER !
 

bibliotek stovner

Det har vært stort fokus på gjenbruk og her kan man finne masse gamle møbler og ting som har blitt pusset opp tatt i bruk på nye og gøyale bruksområder. 

bibliotek stovner 2

 

GDD-3 kopi

Publisert: 05.01.2018 11:33