10-21 (10-19) SE AVVIKENDE TIDER
menu

Tørr og irritert hud på vinteren?

måle fuktigheten i huden din_2

Mål fuktnivået i huden din!

Merker du det, du også? Huden på hendene sprekker lettere, kroppen klør og nesen er rødere enn den pleier å være.

Denne årstiden med kalde og tørre luften utendørs, kombinert med gnissende syntetiske plagg, fyring og elektrisk varme, er ikke akkurat gunstig for huden.

Kald og tørr luft tapper huden vår for fuktighet. Derfor er det vesentlig at du tilpasser fuktighetskremen til årstiden.

Huden vår forandres med klimaet, og dersom du bruker samme krem hele året, vil ikke huden få den optimale pleien og beskyttelsen som den trenger gjennom de ulike årstidene.
  
Avslører tørrhet
Hos Vitusapotek Stovner kan du måle fuktnivået i huden din. Ved hjelp av et lite apparat skannes ulike områder i ansiktet og du får et mål på fuktnivået i løpet av et par minutter. Veldig mange har tørr eller dehydrert hud, og denne analysen gjør det enklere å finne de riktige hudpleieproduktene. Her får du hjelp til dette hos Vitus!

Fuktighetsskanner vitusapotek

Apparatet bt-analyze holdes noen sekunder inntil huden. Det er en enkel prosedyre og tar ikke mange minuttene. Fuktigheten kan variere i de ulike delene av ansiktet. Derfor måles fuktigheten på fem punkter: Panne, begge kinn, hake og hals.
 

Vinterhud - 5 tips for tørr hud

Normal-hud-iStock-000016701839-XXXLarge.jpg-pearl866x

Visste du at produkter som ikke er tilpasset din hud, heller ikke vil gi huden din optimal pleie? Her er noen tips som gjør vinteren bedre for tørr hud.

Har du tørr vinterhud? Kjennes ansiktshuden ut som om den er minst et nummer for liten, leppene er ikke lenger myke og hendene er tørre og sprukne? Du er ikke alene! Alle får faktisk tørrere hud om vinteren og mange plages av dette.

- Her er det mange ting som spiller inn! Som nevnt over er det særlig varme, tørre inneklimaet kombinert med kulde ute som gjør at vi reagerer, men også lange, varme dusjer og bruk av feil hudprodukter.

- Om du ikke bruker riktige produkter som tilpasset hudtypen din kan du gjøre vondt verre!  Er du usikker på hva slags hudtype du har kan du komme innom oss hos Vitusapotek og få hjelp! Vi vet mye om hudtyper og kan se på huden din. Sammen med deg kan vi finne ut hva slags hudtype du har. Vi kan også anbefale deg gode produkter for din vinterhud. Bare spør oss!

Fem trinn som pleier tørr hud

1. Tørr hud trenger god rens

Rensing  er faktisk kjempeviktig! Om du ikke renser huden din godt vil ikke kremen kunne trekke inn og hjelpe huden din. Det er nesten bortkastet med hudkrem om du ikke renser huden.

2. Skrubb for sirkulasjon

- Du kan bruke en mild  skrubb  en til to ganger i uken. Det kan høres feil ut å skrubbe hud som kjennes tørr ut, men slik er det altså ikke.

- Ansiktsskrubb fjerner døde hudceller og massasjen hjelper den tørre huden din til å fornye seg selv fordi du øker blodsirkulasjone Økt blodsirkulasjon gjør at det blir bedre opptak av næring og bedre utskillelse av avfallsstoffer. Det vil si at det neste produktet du tar på huden vil kunne trekke dypere ned og gi bedre resultat.

 
3. Serum for beskyttelse

- Etter dobbelrens om morgenen så smører du  serum  på huden. Dette trekker dypere inn i huden din enn vanlig krem og beskytter den.

4. Dagkrem beskytter og forebygger

Dagkremen  din skal beskytte ansiktshuden din mot ytre påkjenninger. Husk at dagkremen bør inneholde solfaktor som beskytter både mot sol og forebygger rynker. Det kan være lurt å bruke en annen dagkrem om vinteren enn om sommeren. Er du usikker på hvilken krem du skal velge nå om vinteren, kan du enkelt be oss om hjelp.

5. Bruk fetere nattkrem om vinteren

- Om kvelden – etter at du har dobbeltrenset huden din - kan du bruke en god  nattkrem . Den bør være tilpasset hudtypen din. Husk at om du er usikker på hudtypen kan vi på Vitusapoteket hjelpe deg. Nå om vinteren kan du ha behov for en fetere krem enn du ellers bruker.

Velkommen til Vitusapotek i 2. etg. på senteret!
 

Hudpleie-Camilla-12400x780

Rens: 1.  Avène Cleansing foam   2.   REN No. 1 Purity Cleansing Balm  3.  Dermalogica Skin Resurfacing Cleanser  Før rens: 4.  Dermalogica Precleanse  Skrubb:5.   REN Micro polish cleanser  6.   Dermalogica multivitamin thermofoliant  Dagkrem med solfaktor: 7.   Avène hydrance UV   8.  La Roche Posay Hydrance BB crème (utgått) - se  andre alternativer   her   Nattkrem: 9.  REN Revitalising night cream  Maske som kan brukes om kvelden:10.   Avene soothing moisture mask

 

Kilde: Vitusapotek  Vinterhud

Publisert: 23.01.2018 01:55